Nyt kesällä on eri ikäisille henttaalaisille tarjolla perinteisen kyläjuhlan sijaan monenlaista mielenkiintoista tekemistä yhdessä. Osa aktiviteeteistä jatkuu kesän jälkeenkin. Valitse sopiva ja ilmoittaudu mukaan!

LIIKUNTA JA LUONTO

HULARYHMÄ

Henttaalaisten yhteinen HULA- WhatsApp- tsemppiryhmä käynnistyy 15.6. Hularyhmäläiset sitoutuvat  6 viikon ajan  15 minuutin hulaamiseen päivittäin. Tarvitaan oma painollinen (1.5kg) hulavanne ja minuutin hulaamistaito. Alussa ja lopussa on itsenäinen vyötärönympäryksen mittaus. Viikoittaiset hulaminuutit jaetaan WA-ryhmään. Ryhmän koko 15 ryhmäläistä. 

Ilmoittautumiset: adele.salonen@elisanet.fi tai 050-502 0420.

SAUVAKÄVELYRINKI

Tervetuloa mukaan sauvakävelyrinkiin, johon Henttaan Martatkin ovat osallistuneet useampia vuosia. Arkisin tavataan maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 10 ja lauantaisin klo 11. Lähtöpaikkana on kylätalo. Lisätiedot Eija Kiilunen p. 040-560 5954.

METSÄRETKET

Olemme jo vuosia kulkeneet Espoon keskuspuiston vaihtelevissa maastoissa. Vastaan tulee jyrkänteitä, suoplänttejä, pusikoita yms. Haluttaisiko sinua lähteä kanssamme tällaiselle retkelle? Ajankohta olisi lähinnä lauantai tai sunnuntai esim. klo 11 ehkä jo nyt alkukesästä ja syksyllä lisää. Tarkempi ilmoitus muutama päivä ennen retkeä Henttaalaisten FB-sivuilla. Tiedustelut Liisa Hovi 050-362 2909 ja Tapani Hovi 0400-517 299.

PETANKI JA MÖLKKY

Oletko kiinnostunut pelaamaan petankia ja/tai mölkkyä kesällä mukavassa seurassa Henttaalla? Kokoonnumme ensimmäisen kerran Henttaan urheilukentällä ti 9.6. klo 19 näiden pelien parissa. Jos olet kiinnostunut, mutta et pääse tuona ajankohtana, ota yhteyttä Jarmo Saloseen 050-484 5738. Tervetuloa! 

TENNISKURSSI

Juhannusviikolla (vko 25) on tarjolla tenniksen tiiviskurssi, ma-to, 3 tuntia päivässä, joko 9-12 tai 13-16. Opettajana Jyväskylän yliopistossa liikuntapedagogiikkaa opiskeleva Henttaan kasvatti Satu Kyyrä, joka pelaa tenniksen SM-liigaa. Tämä kurssi on maksullinen, 100€ / osallistuja.

Tervetuloa mukaan! J Lisätiedot: Satu Kyyrä 045-137 3850, kyyrasatu@gmail.com

PALLOILUJAOSTO ON ALKAMASSA

Henttaan omakotiyhdistyksen piiriin perustetaan palloilujaosto. Tarkoituksena on kerätä alueen lapsista ja aikuisista peliryhmä kevyen pelailun pariin. Kiinnostuneita pyydetään ilmoittautumaan osoitteeseen jaakko.j.heino@gmail.com

TANSSIVIDEOT

Hei lapset, nuoret kuin vanhemmatkin! Harrastatko jotain tanssilajia?

Intoudu lähettämään 30-60 sekunnin tanssiesitys yksin, parin tai ryhmän toteutuksena. Jaamme tanssivideon syksyn pimeiden iltojen iloksi Henttaalaisten FB-sivuilla. 

Lisätiedot ja ilmoittautumiset : Adèle 050-502 0420/adele.salonen@elisanet.fi

LUONNONKASVIT

Jos olet kiinnostunut luonnonkasveista, niiden tunnistamisesta tai vaikka puutarhanhoidosta, taimien vaihdosta yms., niin tule mukaan WhatsApp-ryhmään, jossa voidaan vaihtaa ajatuksia. Laita Kristiinalle 040- 742 8363 tekstiviesti, niin pääset mukaan ryhmään!

KESÄTEEMAJUMPAT

Tervetuloa mukaan vetreyttämään kehoa ja mieltä Henttaan urheilukentälle päiväkotimme takana.

ti 9.6. niskaselkä-jumppa,  ti 16.6. ryhtilihas-jumppa. Molemmat tunnit pidetään klo 13-14.

Ilmoittautumiset:  Adèle Salonen, adele.salonen@elisanet.fi

Ryhmään otetaan 25 ensin ilmoittautunutta.

APUA JA IDEOITA KODIN TÖIHIN

IDEOITA KEITTIÖÖN

Kaipaatko vaihtelua kokkauksen arkeen tai juhlaan? Haluatko jakaa vinkkejä ja kokemuksia? Sitä varten olen perustanut HENTTAALAISTEN HYVINVOINNIKSI – projektissa RESEPTIT Whatsapp- ryhmän. Jos haluat tulla mukaan, laita Hannelelle 050-562 6899 tekstiviesti niin liitän sinut ryhmään! 

ASIOINTIAPUA

Onko sinun vaikea päästä asioimaan kaupassa tai apteekissa iän tai sairauden vuoksi? Me voimme ehkä auttaa samalla kuin itse käymme asioilla. Ole yhteydessä Kirsi-Marjaan 040-519 7533.

TAIDEAINEET

PIIRUSTUSTEHTÄVÄ LAPSILLE JA LAPSEN MIELISILLE

Mikä on parasta kesässä? Mitä toivoisit tulevalta lomalta? Piirrä tai maalaa kuva edellä mainituista tai mistä tahansa itseäsi ilahduttavasta aiheesta, ja sujauta valmis työ kylätalon postilaatikkoon kesäkuun loppuun mennessä. Lisää kuvan etupuolelle nimesi ja kuvan taakse tieto siitä, saako kuvan julkaista verkossa. Kokoamme HENTTAALAISTEN HYVINVOINNIKSI -projektissa kylätalon ja Henttaalaisten FB-ryhmän seinälle piirustuksista kollaasin kyläläisiä ilahduttamaan.

SYKKIIKÖ RUNOSUONESI?

Kenties olet runollisesti tuottoisa henkilö ja uusia värssyjä on tulossa tai ehkä sinulla on vanhoja talletettuna pöytälaatikkoon tai tietokoneelle. Tai kenties runojen kirjoittaminen on sinulle ihan uusi, toistaiseksi kokematon alue, jota nyt kuitenkin uskaltautuisit lähestyä. Lähetä runosi, yksi tai useampia, meitä muitakin ilahduttamaan. Julkaisemme runoja Lillhemtin Sanomissa. Lähetä: l.hovi@kolumbus.fi

KIRJALLISUUSPIIRI

Henttaan kirjallisuuspiirin ideana on lukea yhteisesti valittu kirja, kokoontua virtuaalisesti yhteen ja käydä keskustelua luetusta kirjasta. Jos olet kiinnostunut, ota yhteys Seija Raatikaiseen 044-276 7360 tai seija.raatikainen@gmail.com.

ILAHDUTA NAAPURIA!

Naapurille postia

Ilahdutko naapurin hyväntuulisesta käden heilautuksesta, tervehtimisestä? Tai lyhyistä rupattelutuokioista kotikadulla? Mitä jos kirjaisit korttiin sen hyvän mitä naapureistasi ajattelet ja kiittäisit heitä? HENTTAALAISTEN HYVINVOINNIKSI – projektissa kannustamme jokaista ilahduttamaan naapureitaan postikortilla tai muulla itselle luontevalla tavalla tämän kesän aikana.

Jos löysit itsellesi uutta mielen ja kehon virkistystä HYVINVOINTIA HENTTAALAISILLE- projektista niin jaathan mietteitäsi Facebookin Henttaalaiset -ryhmään.

Oikein hyvää kesää kaikille!

Adèle Salonen, projektivastaava ja omakotiyhdistyksen jäsenet sekä hankkeeseen osallistuneet aktiiviset henttaalaiset

HYVINVOINTIA HENTTAALAISILLE